Malinari iz Bratunca najavili protest: Prevareni smo - POLJOMARKET
+381 64 005 0133       poljomarkets@gmail.com

Malinari iz Bratunca najavili protest: „Prevareni smo od hladnjačara!“

2019-02-27 16:36:52     Poljomarket     1675     1


maline

Malinari sa područja Bratunca, Milića i Srebrenice održaće u petak, 4. avgusta, protest zbog neprihvatljivo niske cene maline koju je objavila jedna srebrenička hladnjača, odlučio je danas Upravni odbor udruženja malinara ovih opština "Vilamet".


Protest će, kako je najavljeno, biti održan na Trgu Miloša Obilića u Bratuncu, s početkom u 10 časova, a učesnici će zatim otići pred hladnjaču u Potočarima kod Srebrenice, koja je jedina ponudila otkupnu cenu maline - 1,8 KM za kilogram maline sorte polka, 1,9 KM za vilamet i dve KM za kilogram mikera. Iz Udruženja "Vilamet" poručuju da neće prihvatiti ovako nisku cenu i zahtevaju cenu na nivou one koja je u Srbiji, odnosno minimalno 2,5 KM po kilogramu.

Predsednik ovog udruženja LJubiša Alempić rekao je novinarima da malinari pozivaju predstavnike hladnjače na dogovor o otkupnoj ceni. Alempić kaže da su malinari na ovim prostorima, po ko zna koji put, prevareni od hladnjačara i da se takvom ponašanju mora stati u kraj.

Već godinama sav rod maline se otkupi, a onda nam hladnjačari daju onoliko koliko oni žele. Ne želimo više da imamo takvu saradnju i tražimo samo korektne odnose i da svako pronađe sebe u ovom poslu, a ne samo jedna strana - ističe Alempić.

Izvor: blic