80% subvencije za kupovinu poljoprivredne mehanizacije u 2019 - POLJOMARKET
+381 64 005 0133       poljomarkets@gmail.com

PAŽNJA PRODUŽEN ROK DO 10.05.2019. za subencionisanu kupovinu poljoprivredne mehanizacije

2019-04-08 18:02:00     Poljomarket     27598     1


subvencije

PAŽNJA PAŽNJA - PRODUŽEN ROK DO 10.05.2019.

Javnim pozivom uređuju se uslovi, način i kriterijumi dodele podsticajnih sredstava za nabavku poljoprivrednih priključnih mašina na teritoriji grada Beograda za 2019. godinu. Sredstva u iznosu od 80.000.000 dinara su obezbeđena za dodelu podsticajnih sredstava za nabavku poljoprivrednih priključnih mašina.

Podsticajna sredstva su namenjena za nabavku novih poljoprivrednih priključnih mašina od dana objavljivanja Javnog poziva. Podnosilac prijave može da konkuriše za dodelu podsticajnih sredstava za nabavku jedne priključne mašine.

Pravo na dodelu podsticajnih sredstava može ostvariti fizičko lice – nosilac komercijalnog registrovanog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva. Podnosilac prijave ima pravo na podsticajna sredstva ako ispunjava sledeće uslove:

  • da ima prebivalište na teritoriji grada Beograda;
  • da je nosilac komercijalnog registrovanog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva nateritoriji grada Beograda;
  • da ne koristi bespovratna podsticajna sredstva od strane drugih budžetskih korisnika za nabavku poljoprivrednih priključnih mašina koje su predmet ovog Javnog poziva i
  • da podnosilac zahteva i dobavljač ne predstavljaju povezana lica.

Korisnik podsticajnih sredstava je dužan da:

  • nabavi poljoprivrednu priključnu mašinu;
  • priključnu mašinu koja je predmet ovog javnog poziva, za koju su mu dodeljena podsticajna sredstva, ne otuđi i ne daje drugim licima u zakup u roku od pet godina od dana isplate podsticajnihsredstava;
  • svu dokumentaciju koja se odnosi na isplatu podsticajnih sredstava čuva najmanje petgodina od dana isplate podsticajnih sredstava;
  • na zahtev Sekretarijata za privredu dostavi podatke u vezi sa proizvodnjom i plasmanom proizvoda proizvedenih uz korišćenje priključne mašine koja je nabavljena u postupku ovog Javnog poziva, a u cilju analize uspeha realizovane mere podrške.

Prihvatljivi troškovi su: troškovi nabavke novih poljoprivrednih priključnih mašina, sa PDV-om. Podsticajna sredstva koja su namenska i bespovratna, dodeljuju se u maksimalnom iznosu 80% cene prihvatljivih troškova nabavke poljoprivrednih priključnih mašina (iznos 80% ali da ne prelazi maksimalno utvrđeni iznos podsticajnih sredstava).

Maksimalni iznos podsticajnih sredstava ne može biti veći od 400.000,00 dinara sa PDV- om po korisniku.

Kao odgovorna firma koja je u prošloj 2018-toj godini uspešno isporučila nosiocima poljoprivrednih gazdinstava preko 800 poljoprivrednih mašina i ove godine smo spremni da sa istim uspehom i na obostrano zadovoljstvo učestvujemo i pomognemo u realizaciji kupovine i ostvarivanja prava na subvencije.

Za ovu godinu spremili smo još novih proizvoda koja će olakšati i osavremeniti proizvodnju u mnogim poljoprivrednim gazdinstvima. Našu ponudu smo podelili u više kategorija:

Potrebna dokumentacija se mora dostaviti preporučenom poštom na adresu Gradske uprave grada Beograda, Sekretarijat za privredu, Kraljice Marije 1, Beograd ili ličnom dostavom na pisarnicu Gradske uprave grada Beograda na adresu Gradska uprava grada Beograda, Sekretarijat za privredu, Kraljice Marije 1, Beograd, 3. sprat, šalter broj 3.

Tekst javnog poziva i dokumentaciju možete pogledati OVDE

PRIJAVU možete preuzeti OVDE

IZJAVU možete preuzeti OVDE